Ga naar de inhoud

Betontegels leggen

Betontegels leggen vergt enige voorbereiding.

Allereerst maakt u een plattegrond zodat u precies weet hoeveel vierkante meter aan tegels u nodig heeft. Als u de betontegels van uw keuze heeft gevonden bestel dan tot 10 % extra tegels, zo weet u zeker dat u genoeg tegels heeft als er tijdens de bestrating een aantal verloren gaan.

Betontegels leggen

Wanneer u het te bestraten gedeelte zo’n 15 cm heeft afgegraven kunt u een laag rivierzand aanbrengen om het zand daarna glad te strijken met een reilat.

Het is verstandig deze grond in te laten klinken voor het betontegels leggen, dit kan door middel van een trilplaat, maar aanstampen met een plank of natmaken is ook een mogelijkheid. Met een waterpas kunt u vervolgens controleren of uw grond horizontaal ligt. Het is prettig als uw bestrating naar de juiste kant afloopt, en het is ook beter voor uw tegels als het water er niet op blijft staan. Houd hier dus rekening mee tijdens het betontegels leggen, wanneer u 1 cm afloop aanhoudt bij ongeveer 1 meter aan tegels zult u een goed resultaat bereiken. Op de website van Corson kan u wel wat leuke tips krijgen!

Als u klaar bent met betontegels leggen is het van belang de voegen goed in te vegen met fijn vulzand.